Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Σκοτώνει τον Έρωτα ή πληγώνει τον εγωϊσμό μας ;


Ο τίτλος αυτός αναφέρεται σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα σε μια εφημερίδα και το βαθύτερο νόημά του θα το καταλάβατε καθώς θα διαβάζεται το παρακάτω αρθράκι:


"Ρύζι,κουφέτα,στέφανα...για μερικούς αποτελούν όνειρο ζωής, για άλλους εφιάλτη.Γιατί;Το παιδικό όνειρο του πρίγκιπα με το λευκό άλογο καταρρέει ενώπιον της πραγματικότητας.Τα βιώματα από έναν <<κακό>> γάμο των γονιών στοιχειώνουν τις σχέσεις μας ένα βήμα πριν τις επισημοποιήσουμε. Ο γάμος σηματοδοτεί την έναρξη μεγάλων αλλαγών στην ζωή. Αισθανόμαστε ότι μεγαλώνουμε,ότι αλλάζει η κοινωνική μας ταυτότητα, ότι τον έρωτα θα διαδεχθούν οι υποχρεώσεις (κοινωνικές,οικονομικές,οικογενειακές). Μήπως τελικά ο φόβος του γάμου είναι τελικά φοβία; Το πως αντιμετωπίζουμε τον γάμο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τρόπο που βλέπουμε και αξιολογούμε τον εαυτό μας, τις προσδοκίες μας, τα όνειρά μας και τις προηγούμενες εμπειρίες μας από τις σχέσεις. Κανείς δεν είναι έτοιμος να παντρευτεί. Αυτό αποδεικνύεται από τις αμφιβολίες που κυριεύουν τους περισσότερους λίγες μέρες πριν το μυστήριο. Αμφιβολίες που ίσως εμφανιστούν αρκετές στιγμές κατα την διάρκεια της κοινής ζωής. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευτυχία ενός γάμου. Σίγουρα όμως είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν ο σύντροφός μας μας καλύπτει νοητικά,συναισθηματικά και σεξουαλικά. Αν ναι τότε είναι πολύ πιθανόν ο γάμος μας να είναι ευτυχισμένος....
Για πολλούς ο γάμος είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Στο λεξικό περιγράφεται ως ο θεσμός ο οποίος αποτελεί θεμέλιο της κοινωνία που οδηγεί στην αέναη ύπαρξή της. Ωστόσο αν το χρησιμοποιούμε ως μέσο για να γίνουμε κοινωνικά αποδεκτοί, τότε σε όλη την διάρκειά του θα αισθανόμαστε την ίδια την σχέση να μας πλακώνει...."

Αυτά και άλλα πολλά θέματα περί γάμου θίχτηκαν σε αυτό το αρθράκι αλλά ήταν σκόπιμο το να μην τα αναφέρα όλα παρα μόνο αυτά που θεώρησα σημαντικότερα.

Διαβάζοντας λοιπόν οι αναγνώστες αυτό το σύντομο αρθράκι θα ήθελα να μπουν στην διαδικασία να συλλογιστούν και εν τέλη να ξεκαθαρίσουν με τον εαυτό τους το τι πραγματικά θέλουν. Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο και είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να παίρνονται βιαστικές αποφάσεις περι αυτού του θέματος. Και αυτό γιατί ο γάμος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα βήμα για την θωράκιση της σχέσης δύο ανθρώπων. Αυτό ίσως είναι και το μυστικό για την προσωπική μας ευτυχία. Δεν γεννιόμαστε όλοι για γάμο και αυτό το λέω γιατί για κάποιους προτεραιότητα στην ζωή είναι να αισθανθούν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Γι αυτούς είναι απόλυτα λογικό ο γάμος να μην είναι ελκυστικός. Επενδύουν την ενέργειά τους σε άλλους τομείς.

Σήμερα το πρωί εκεί που έπαιρνα το πρωινό μου μπροστά από την τηλεόραση παρκαολουθούσα μια εκπομπή η οποία έχει να κάνει με τον κοινωνικό σχολιασμό του συνανθρώπου μας (κουτσομπολιό στην απλή ελληνική καθημερινή διάλεκτο). Άκουσα 2 περιστατικά.
Το πρώτο περιστατικό αναφερόταν σε ένα ζευγάρι το οποίο ήταν 5 χρόνια παντρεμένοι με ένα παιδί 4 χρονών. Η γυναίκα ξαφνικά αποφάσισε ότι θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό και έτσι άρχισε να βγαίνει με τον καλύτερο φίλο του άντρα της. Είχαν σχέση κρυφή. Και τώρα η κυρία προσπαθεί να πεισει τον γκόμενο να πάει στον άντρα της και να του πει για την σχέση που είχαν και έχουν.Βασικά η κυρία θέλει να χωρίσει με τον άνδρα της και να ζήσει με τον γκόμενο. Εκτός του ότι θέλει και το παιδί και αναφέρει το χαρακτηριστικό ΄τοι ο πατέρας του θα το βλέπει συχνά. 5 χρόνια γάμο και ακόμα πριν καλά καλά ο έρωτας γίνει αγάπη αυτή η κυρία αποφάσισε να δώσει τέλος...Έλεος.
Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει πάλι με ένα ζευγάρι αλλά δεν συγκράτησα πόσα χρόνια ήταν μαζί.Τεσπα το θέμα είναι ότι η γυναίκα χρείαστηκε να μπει στο νοσοκομείο γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Όταν βγήκε από το νοσοκομείο διαπίστωσε ότι ο άνδρας της την απατούσε και έτσι θεώρησε και αυτή ότι έπρεπε να το πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και έτσι άρχισε να βγαίνει με τον γιατρό που την εξέταζε. Το άφησα εκεί και άλλαξα κανάλι.Δεν άντεχα άλλο.
Τελικά τι θα γίνει με την ανθρωπότητα?Θα προχωρήσουμε ποτέ μπροστά ή απλά είμαστε οι ΔΗΘΕΝ?Ας αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με λίγη σοβαρότητα παραπάνω.Δεν είναι όλα τόσο απλά...

2 σχόλια:

Bilias 7 είπε...

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι γεννημένοι για γάμο αλλά πρέπει να κάνουν Sex θα υπάρχει πρόβλημα και αυτό γιατί καταστρέφουν την ορμονική κλήση του ανθρώπου προς τον γάμο κατ'εμε προς το σεξ κατά τους παραπάνω... Συμφωνώ οτι δεν θα παντρευτούμε όλοι αλλά όσοι δεν θα παντρευτούν και δεν θα πάνε μοναχοί είτε μας αρέσει είτε οχι είναι όπως οι παλιοί έλεγαν γεροντοπαλίκαρο,αχαιρευτος και όχι κατα συνήδηση εργένης!!! Αντε αντε μάθαμε τώρα ότι δεν μας αρέσει λέμε είναι γεννημένος ελεύθερος, γεννημένος πούστης κλπ πετώντας χωρίς να το καταλαβαίνουμε το μπαλάκι της κακής κατάστασης στον δημιουργό δηλαδή στο θεό. Αν θέλουμε σταθερούς γάμους πρέπει να μάθουμε τι έιναι ο γάμος!!! Γάμος είναι υποχωρήσεις, δυσκολίες, και αγάπη... Στο μυστήριο λέει "εσονται οι δυο εις σάρκαν μια" χρειάζετε λοιπόν να αγαπάς τον άλλο σαν να ήταν μέλος του εαυτού σου... ΑΛΛΑ ποιος ξέρει στις μέρες μας να αγαπάει ρε Τασο, ας μάθουμε τί είναι αγάπη και μετα θα ξεφύγουμε. Για την ώρα μόνο να ερωτευόμαστε και να πληγώνουμε μάθαμε εξ'ου και το ανύπαρκτο κατ'εμε σεξουαλικό ταίριασμα που γράφεις....! Ας γελάσω λίγο!!! Πιάσε κάποιον που αγαπάει τον άνθρωπο του, και αν σου πει οτι σεξουαλικά δεν περνάει καλά εγώ πάω πάσο!!!

Ανώνυμος είπε...

το θέμα παιδιά δεν είναι πως συμπεριφέρεται ο κάθε ένας στην κοινωνία που ζούμε αλλά εσείς πως θα συμπεριφερθείτε. συμφωνώ σε πολλά μαζί σας, προσπαθείστε να τηρήσετε αυτά που σκέφτεστε, γιατί πολλές φορές είπαμε στη ζωή μας εγώ δεν πρόκειται να κάνω αυτό ή το άλλο, και μετά έρχεται η ανατροπή της "υπόσχεσης" μας. πείτε το αδυναμία χαρακτήρα, πείτε το ανωριμότητα, γίνετε. και όταν "πέφτουμε" στα μικρά, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε του εαυτού μας ότι θα κρατήσουμε χαρακτήρα στα μεγάλα...γι αυτό πρέπει να είμαστε προσπαθούμε να μην απαγοητεύουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να μην απαγοητεύσουμε την μελλοντική μας οικογένεια. ποτέ μην λες ποτέ, αλλά πάλεψε το!!!