Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Κοινωνία Ώρα Μηδέν !!!

Ένα μεγάλο ερώτημα που βασανίζει όλους μας και θα μας βασανίζει για αρκετά ακόμα χρόνια είναι το εξής: "Που Βαδίζουμε Άραγε;". Αυτό το ερώτημα δυστυχώς είναι αναπάντητο και πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να είναι σε θέση να μας δώσει μια πειστική απάντηση. Η βία και η εγκληματικότητα έχει απλωθεί σαν ιός και δυστυχώς υπάρχουν πολύ που την ασπάζονται. Τι να νιώθουν άραγε αυτοί οι άνθρωποι όταν κάνουν κακό σε έναν συνάνθρωπό τους; Ικανοποίηση; Χαρά; Τι στο καλό είναι αυτό που τους ξεδιψάει τόσο; Η ζωή μας αγριεύει τρομακτικά, το μυαλό του ανθρώπου παίρνει ανάποδες στροφές και δυστυχώς ξεσπάει σε ψυχές που τις περισσότερες φορές γίνονται θύματα χωρίς να προκαλούν. Τις περισσότερες φορές αυτά που την πληρώνουν είναι μικρά παιδιά τα οποία δεν έχουν την δύναμη να αντισταθούν. Γιατί όμως αυτό; Τι φταίνε αυτές οι αθώες ψυχές που γίνονται τροφή για άρρωστα μυαλά. Πολλά περιστατικά γίνονται γύρω μας και τις περισσότερες φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε. Ίσως από δω και στο εξής θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο βαθιά, οτιδήποτε μας παραξενεύει δεν θα ήταν κακό να το αναλύαμε περαιτέρω... και όταν λέω για παράξενα θέματα εννοώ συμπεριφορές ανθρώπων. Που ξέρεις ίσως καταφέρεις να σώσει μια ζωή. Τις προάλλες,όπως είδαμε όλοι στις ειδήσεις, δύο αδερφάκια αναζητούνταν από τους γονείς τους οι οποίοι δήλωσαν την εξαφάνισή τους. Ύστερα από μια εβδομάδα μαθαίνουμε ότι τα παιδάκια αυτά είχαν πουληθεί από τους γονείς τους σε κάτι φίλους για να μπορέσουν να τα ζήσουν, επειδή υποστήριζαν ότι η οικογένειά τους ήταν αρκετά πληθωρική και δεν μπορούσαν να συντηρήσουν άλλα μέλη. Χτες άκουσα στις ειδήσει όπου και συγκλονίστηκα, τα 2 αδερφάκια βρέθηκαν πεθαμένα χωρίς ακόμα να γνωρίζουν τα αίτια θανάτου τους. Οι 2 γονείς τους που υποστήριζα αρχικά ότι είχαν χαθεί κατηγορούνται τώρα για τον θανατό τους. Πραγματικά είναι για να απορρείς ώρες ώρες και να αναρρωτιέσαι "Που βαδίζουμε;". Οι δολοφονίες πλέον έχουν γίνει κάτι σαν μόδα. Η μόνη διέξοδος να βγάλεις τα απωθημένα σου είναι να σκιτώσεις κάποιον σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Πραγματικά αυτοί που σκέφτονται με αυτό το μυαλό θέλουν ψυχίατρο. Ο κόσμος τείνει να εξαφανιστεί και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και πολλές φορές για μηδαμηνούς λόγους,χωρίς ουσία, και όλοι λένε "είχαν προηγούμενα" για να δικαιολογήσουν την κατάσταση.
Η αγάπη και υγεία του μυαλού έχουν πάψει πλέον να υφίστανται και επικρατεί μόνο η ζήλεια κει η απέχθεια για τον συνάνθρωπό μας. Και η εκκλησία δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Και ο λόγος είναι ότι την περιορίζουν πολύ και δεν την αφήνουν να πάρει θέση πέρα από τα θρησκευτικά δρώμενα. Υποστηρίζουν ότι η εκκλησία είναι μόνο για την εκκλησία και όχι για την πολιτεία. Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζουν... Είναι τόσο ανθρωπάκια που το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να καλύψουν τις φιλοδοξίες τους. Ας κάνουμε όλοι μαζί κάτι γι 'αυτό μπας και αλλάξει λίγο η ζωή μας. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας και ας δεχτούμε μέσα μας την εκκλησία. Αυτή θα μας διδάξει το σωστό και σίγουρα γεγονότα όπως τα παραπάνω θα λιγοστέψουν. Απλά πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτό...

1 σχόλιο:

Bilias 7 είπε...

Exo thn apantisi sto erothma sou....

Vadizoume sto skotadi!!! Kaneis den kserei pou tha kataliksoume... Oloi niothoun oti kati den paei kala, oti eimaste se katifora ,oti gyro mas exei laspi alla eimaste sto skotadi pou mas exei prokalesei h yperopsia kai o egoismos mas!!!